Εμβοές

Με τον όρο εμβοές, χαρακτηρίζουμε την αντίληψη ήχων χωρίς την ύπαρξη εξωτερικής πηγή παραγωγής ήχου. Μπορούν να ακούγονται στο ένα ή και στα δυο αυτιά, όπως επίσης να είναι διάχυτες, χωρίς να μπορεί να υπάρχει σαφής προσδιορισμός του σημείου που είναι ακουστές. Η περιγραφή της έντασης, της συχνότητας, της μορφής και της χρονικής διάρκειας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Υπολογίζεται ότι μεταξύ 10% και 15% του παγκόσμιου γενικού πληθυσμού, πάσχει από εμβοές. Πρόκειται για περίπου 280 εκατομμύρια άτομα.

Αιτίες

Οι αιτίες πρόκλησης εμβοών ποικίλουν. Η έκθεση σε θόρυβο, ωτολογικές παθήσεις, το άγχος και ωτοτοξικά φάρμακα είναι μερικές από αυτές. Σε ποσοστό 80% των ανθρώπων που πάσχουν από εμβοές, συνυπάρχει βαρηκοΐα.Η σοβαρότητα της κατάστασης ποικίλει σημαντικά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Συχνά υπάρχει έντονη δυσφορία, ευερεθιστότητα, αϋπνία, έλλειψη συγκέντρωσης και γενικότερα ένα σύνολο αρνητικών συναισθημάτων που συχνά οδηγεί το άτομο σε κατάθλιψη.

Αντιμετώπιση

Για την σωστή αντιμετώπιση των εμβοών , θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένας ενδελεχής έλεγχος από τον γιατρό σας. Επισκεφθείτε άμεσα τον Ωτορινολαρυγγολόγο σας.

Εφ’ όσον έχουμε τα απαραίτητα ακοολογικά δεδομένα, με την κατάλληλη εφαρμογή ακουστικού συστήματος, παρέχουμε ένα είδος ηχοκάλυψης καθώς ενισχύουμε τους ήχους του περιβάλλοντος και καλύπτουμε τις εμβοές. Επιπλέον, η παραγωγή συγκεκριμένων τόνων και ήχων μπορεί να προσφέρει ένα αίσθημα ανακούφισης μέσω της ηχητικής θεραπείας.

Εξατομικευμένες Υπηρεσίες

Βύρωνος & Κανούτα, Τρίκαλα

Share This