Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι απορία έχετε ή ρίξτε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις.

Συχνές ερωτήσεις

Ποιο είναι το καλύτερο ακουστικό βαρηκοΐας για μένα;
Οι ανάγκες κάθε ατόμου είναι διαφορετικές και επομένως δεν υπάρχει ένα ακουστικό το οποίο είναι ιδανικό για όλους. Η αποκατάσταση της ακοής είναι μια κάθετα εξατομικευμένη διαδικασία. Ο βαθμός της βαρηκοΐας, ο τρόπος ζωής και η γενικότερη φυσική κατάσταση του ατόμου είναι κάποιοι από τους παράγοντες που αποτελούν κριτήριο για την σωστή εφαρμογή της ιδανικής λύσης στην εκάστοτε περίπτωση.
Χορηγεί χρήματα ο ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια ακουστικού;

Για τους ενήλικες ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί το ποσό των 450€. Εσείς καταβάλετε μόνο την συμμετοχή σας κι όχι το συνολικό ποσό της αξίας του ακουστικού. Η επιδότηση του συγκεκριμένου ποσού ανανεώνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Σε περίπτωση αμφίπλευρης βαρηκοΐας και όταν ξεπερνά τα 80 decibell αμφοτερόπλευρα , χορηγείται και δεύτερο ακουστικό.

Ποια είναι η διαδικασία για την επιδότηση των ακουστικών από τον ΕΟΠΥΥ;
Η διαδικασία είναι απλή. Ο Ωτορινολαρυγγολόγος σας, θα σας δώσει την ηλεκτρονική γνωμάτευση Παροχών ΕΚΠΥ και το ακοόγραμμα, στα οποία θα πρέπει εντός 10 ημερών να μπει η σφραγίδα του ελεγκτή. Καθώς είμαστε συμβεβλημένοι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ , υποβάλουμε εμείς τα δικαιολογητικά χωρίς να χρειάζεται εσείς να κάνετε κάτι επιπλέον.
Υπάρχει επιχορήγηση για τα ακουστικά των παιδιών;

Για τα παιδιά ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει το ποσό των 600€ (με συμμετοχή 10%). Επιπλέον μέχρι την ηλικία των 16 ετών, τα ακουστικά βαρηκοΐας αντικαθίστανται κάθε χρόνο, με την προϋπόθεση ότι η ακουστική τους οξύτητα επιδεινώνεται και αυτό αποδεικνύεται με συγκριτικά ακοογράμματα. Ο βαθμός βαρηκοΐας τους θα πρέπει να είναι πάνω από 50 decibell.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω της Πρωτοβάθμιας ή της Δευτεροβάθμιας Υπηρεσίας αντίστοιχα, καλύπτουν το ποσό των 3000€ για την αμφίπλευρη εφαρμογή ακουστικών βαρηκοΐας στους μαθητές. Θα σας ενημερώσουμε πλήρως για την διαδικασία που απαιτείται.

Έχω αμφίπλευρη βαρηκοΐα. Πρέπει να φορέσω δύο ακουστικά;
Η φύση έχει προβλέψει να ακούμε με δύο αυτιά. Φανταστείτε ένα ηχοσύστημα με στερεοφωνικό ήχο. Στην προκειμένη περίπτωση το ακουστικό σύστημα του εγκεφάλου, βασίζεται σε δύο «μικρόφωνα», τα αυτιά μας. Αν λειτουργεί σωστά μόνο το ένα αυτί, πιθανότατα να υπάρχει δυσκολία κατανόησης της ομιλίας σε θορυβώδες περιβάλλον αλλά και στον εντοπισμό προέλευσης του ήχου. Σαφέστατα εφόσον ενδείκνυται, η αφμοτερόπλευρη εφαρμογή θα αποφέρει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
Θα πρέπει να τα φοράω ολόκληρη την ημέρα;
Ξεκινώντας την εφαρμογή, πολλά πράγματα θα σας φαίνονται παράξενα καθώς υπάρχουν ήχοι που έχετε ξεχάσει να ακούτε. Ο εγκέφαλος χρειάζεται να εκπαιδευτεί για να επεξεργάζεται ξανά τα ηχητικά ερεθίσματα. Γι αυτό όσο περισσότερο φοράτε τα ακουστικά σας, τόσο καλυτέρα θα ακούτε. Θ’ αρχίσετε να απολαμβάνετε ξανά έναν κόσμο γεμάτο ήχους.
Τι σημαίνει ο όρος ¨κανάλια¨ενός ακουστικού;

Ένα άτομο με φυσιολογική ακοή μπορεί να ακούει ήχους συχνοτήτων μεταξύ 20 και 20.000 Hz. Οι πιο σημαντικοί ήχοι που ακούμε καθημερινά είναι στην περιοχή των 250 έως 6.000 Hz. Η ομιλία περιλαμβάνει ένα συνδυασμό ήχων χαμηλής και υψηλής συχνότητας. Τα φωνήεντα ανήκουν στο φάσμα των χαμηλών συχνοτήτων συνήθως ακούγονται πιο εύκολα. Τα σύμφωνα όμως όπως το «σ», το «φ» , το «θ» που ανήκουν στο φάσμα των υψηλών συχνοτήτων είναι πιο δύσκολα ακουστά. Κάποιος που δεν ακούει ήχους υψηλής συχνότητας θα έχει δυσκολία στην κατανόηση της ομιλίας.

Τα ακουστικά διαιρούν το φάσμα των συχνοτήτων σε μικρότερες μονάδες που ονομάζονται κανάλια. Επομένως, μας δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσουμε κάθε κανάλι ξεχωριστά, ενισχύοντας τους ήχους που εχετε πραγματικά ανάγκη. Το πόσα κανάλια θα πρέπει να έχει το ακουστικό σας, θα το καθορίσει το ακοόγραμμά σας.

Στείλτε μας email

15 + 11 =

Πληροφορίες

24310 70711

info@koukourava.gr

Βύρωνος & Κανούτα, 42100, Τρίκαλα

Κουκουράβα Βάγια

Βύρωνος & Κανούτα, Τρίκαλα
Τ: 2431070711

Τεχνική Υποστήριξη

Τμήμα τεχνικής υποστήριξης (service) για επισκευές ακουστικών όλων των τύπων και εταιρειών.

Εξατομικευμένες Υπηρεσίες

Βύρωνος & Κανούτα, Τρίκαλα

Share This