Δεν είναι μυστικό ότι τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ανεκτίμητης αξίας όταν πρόκειται για την επικοινωνία με άλλους και την απόκτηση μεγαλύτερης αυτοπεποίθησης όταν βρίσκεστε έξω. Τι γίνεται όμως αν επιλέξετε να μείνετε σπίτι;
Χρειάζεται ακόμα να φοράτε τα ακουστικά σας;

Η απάντηση είναι ναι.

Το να φοράτε τα ακουστικά σας στο σπίτι, ακόμα κι αν είστε μόνοι σας, είναι σημαντικό γιατί μπορεί να σας βοηθήσει:

Να Εξοικειωθείτε με τα ακουστικά σας πιο γρήγορα.

Το να φοράτε τα ακουστικά σας στο σπίτι σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν μόλις αρχίσατε να τα φοράτε. Το να φοράτε τα βοηθήματα σας όσο το δυνατόν περισσότερο καθημερινά επιτρέπει στον εγκέφαλό σας να συνηθίσει αυτούς τους καθημερινούς ήχους που δεν έχετε ακούσει εδώ και καιρό, συμπεριλαμβανομένων μικρών θορύβων από το περιβάλλον όπως το βουητό του ψυγείου σας ή το ρολόι.

Αυτοί οι ήχοι μπορεί να φαίνονται παράξενοι στην αρχή αλλά όσο περισσότερο φοράτε τα ακουστικά σας, τόσο πιο φυσικούς θα τους αισθάνεστε.

Κρατήστε τον εγκέφαλό σας ενεργό.

Ακόμα κι αν απλώς θέλετε να απολαύσετε μια ήρεμη μέρα στο σπίτι, η χρήση των ακουστικών σας μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική για τη γνωστική σας υγεία. Πως? Διατηρώντας τον εγκέφαλό σας απασχολημένο και επεξεργάζοντας τον ήχο.

Σε μια μελέτη, ο διάσημος ειδικός στην ακοή Dr. Frank Lin και ερευνητές από το Johns Hopkins εξέτασαν 639 συμμετέχοντες με απώλεια ακοής χωρίς θεραπεία για 12 χρόνια.

Τα ευρήματα:

  • Οι ενήλικες με ήπια απώλεια ακοής είχαν 2 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια από τους συνομηλίκους χωρίς.
  • Οι ενήλικες με μέτρια απώλεια ακοής είχαν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια από τους συνομηλίκους χωρίς.
  • Οι ενήλικες με σοβαρή απώλεια ακοής είχαν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια από τους συνομηλίκους χωρίς.


Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν όχι μόνο τη σημαντική σχέση μεταξύ της απώλειας ακοής και της γνωστικής εξασθένησης, αλλά και πόσο απαραίτητο είναι να φροντίζετε την ακοή σας. Ακόμα κι αν είναι απλώς τυχαίοι ήχοι, όπως ο χτύπος του ρολογιού σας ή τα πουλιά που κελαηδούν έξω από το παράθυρο, ο εγκέφαλός σας παραμένει ενεργός καθώς επεξεργάζεται τους ήχους.

Άρα όχι μόνο ακούτε καλύτερα, αλλά λαμβάνετε και ένα προληπτικό μέτρο κατά της άνοιας.

Διατηρήστε την ασφάλειά σας

Το να φοράτε τις συσκευές ακοής σας στο σπίτι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την ασφάλεια του εαυτού σας και των άλλων. Το να ακούτε καλύτερα σας διευκολύνει να ακούτε ήχους έκτακτης ανάγκης, όπως συναγερμούς ή σειρήνες, μαζί με καθημερινούς σημαντικούς ήχους, όπως το κουδούνι της εξώπορτας ή το θυροτηλέφωνο.

Η χρήση ακουστικών βαρηκοΐας έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο πτώσεων κατά 30%. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου του εκπληκτικού στατιστικού ότι 1 στους 4 ηλικιωμένους αναφέρει πτώσεις κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι οι περισσότερες πτώσεις συμβαίνουν στο σπίτι.

Αν τυχαία αντιμετωπίσετε μια πτώση, τα πιο σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας , σας βοηθούν να είστε ασφαλείς: Μπορούν να αντιληφθούν εάν πέσετε και στη συνέχεια η εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο ειδοποιεί το οικείο σας πρόσωπο στην περίπτωση που χρειάζεσαι βοήθεια.

Απολαύστε να παραμένετε συνδεδεμένοι.

Προφανώς, τα σημερινά ακουστικά βαρηκοΐας είναι απαραίτητα για την επικοινωνία με τα αγαπημένα σας πρόσωπα στο σπίτι μαζί σας αλλά γνωρίζετε ότι μπορούν επίσης να σας συνδέσουν με τον έξω κόσμο, ακριβώς από την πολυθρόνα σας; Συνδυάζοντάς τα εύκολα με το smartphone, το tablet, την τηλεόραση και πολλά άλλα, μπορεί να μεταδοθεί ο ήχος απευθείας στα ακουστικά σας.

Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο ή πιο ευχάριστο να:

  • Μείνετε σε επαφή με άτομα που σας ενδιαφέρουν μέσω ροής κλήσεων (βίντεο ή ήχο).
  • Απολαύστε την αγαπημένη σας μουσική .
  • Μείνετε ενημερωμένοι παρακολουθώντας ειδήσεις στην ένταση πουε εσείς θέλετε.


Να θυμάστε ότι η συνεχής χρήση του ακουστικού βαρηκοΐας είναι το κλειδί για τη διατήρηση της καλύτερης ακοής, της συνολικής υγείας και της ποιότητας ζωής σας.

Πηγή : Starkey Hearing ( https://www.starkey.com/ )

Share This